Mazda323F
Saját Részem
     
323F Kezdetek
     
323F Videoim


     
323F Kiadványok
     
323F Tuning Képek
     
323F Pénznyelde
     
323F RacingJárgányok
     
323F Képek, infók
     
323F Praktikák
     
323F Magyar gépek
     
323F Tulaj Vélemények
     
323F Filmekben

323F Filmben   323F Sorozatban

     
323/F/ Véletlenek
     
Mazda 323F Papucsok
     
Naptár
2019. Augusztus
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Szavazás
Lezárt szavazások
     
Motortér
Motortér : Vízhűtő rendszer

Vízhűtő rendszer

  2009.08.12. 23:42


Hi all,

Mire jön az igazi óóótóóó szezon nem elb@szódik a fékem  meg a hűtőradiátorom!!!

Jól eláztam kb egy hónapja utánna meg úgy alakult hogy nem ezzel a kocsival jártunk. Na ezt a kedves autópajtás úgy hálálta meg hogy a fékdugattyú beragadt. Nem nagyon de nem működik ahogy kéne. A hűtőből meg már csepegett valahol a víz, azt hittem a túlfolyó tartály csöve  szar , de nem . Most hogy jó idő volt megnéztem a radiátort és kiderült hogy valahol felül ereszt a "drága vas".Ki kellene szedni, de ha visszateszem légteleníteni hogy kell? Elég ha feltöltöm és járatom a motort az légteleníti magát? Apropó ha úgy is szét kell szedni akkor ki is takarítanám a hűtőrendszert, milyen sót vagy akármit is kell beletenni, hogy leszedje azt a taknyot a rendszer faláról? Hol találom a ventinek a gombáját vagy akármit is ami a vízhőfokot figyeli. Tudom - tudom ez elég láma kérdés, de sehol nem tudok alámászni hogy megnézzem. Ameddig meg belátok sehol nem látom. Bár gondolom az "én készülékemben van a hiba". 

 Üdv mindenkinek , zoli voltam

Tom.

Hali Ooort,
Ha a gyári emelővel felemeled a bal első emelőpontnál, már aláfél a fejed...
A gomba ha minden igaz, a hűtő alján lesz. 2 szál madzag jön le a gombáró.
A rendszer légteleníti magát, csak az elején még csavard le a sapkát, ne bízd a dolgot a kiegyenlítő tartályra.
A rittyókiszedésre én a Tescoban találtam erre való cuccot pár száz forintért...
Ja, és aluminium.
Tom.

Hi all,

Segítség kellene!

megrepedt a hűtőradiátorom oldala a bal oldalon (menetirány szerinti bal oldalon a vezető oldal felőli). Elkeztem szértszedni de már a cső is egy kissebb bekaksi árán jött le a gilincs miatt. Na most a kérdésem egyből kettő is.

1, A radiátor oldala ahol a csövek csatlakoznak tényleg valami műanyagból van vagy csak úgy tűnik. Erőss a gyanum h az de akkor meg hogy a faszba fogom azt megcsináltatni?

2, A speckó szerint olyan 6 liter körüli folyadék van benne. Na most nekem  két öblítés után is olyan 2.5 liter jött ki belőle maximum. Most a vízpumpa nem endedi vissza a triyit vagy mi van? Esetleg beszart a pumpa is és így megszorul, nem forog és ezért nem jön vissza, gondolok erre azért mert a hűtésem is szar volt mostanában akkor lehet tényleg beszart a redszer,

 

Help me ! PLÍÍÍÍÍÍÍZ

Üdv mindenkinek , Zoli

Szia oort!

Ha a képen látható feket színű szélekre gondolsz ami pirossal körbe van keretezve, az bizony műanyag!!!!

 

Azt műanyagosok végig tudják "heggeszteni". Bár ha nem akarsz késöbbiekben ez miatt galibát, szerintem jobban megéri egy új hűtő. Én annó 29000 Ft-ért vettem inkább, mert ha menetközben elfolyna a hűtővíz, többe is kerülhet az álltala okozott galiba. Műanyagosok arra meg szerintem nem vállalnak garanciát hogy nem lesz vele semmi baj évekig. Nekem 5-6 liter között ment bele, egy kicsit fel kell melegíteni a motort hogy a termosztát kinyisson és kiengedje a mociban maradt vízet is. Ha nincsen a rendszerben elegendő víz, az baj és olyankor tényleg nincsen a járgányba fűtés. A kevés víz okozhatja, hogy a vízhőfok mutatód nem áll stabilan a skála közepe alatt egy picivel, hanem föntebb megy, ha mész akkor meg lentem megy, ha megállsz akkor ismét föntebb megy vagy nagyon fölmegy /ingadozik/. Ha esetleg indításkor vagy máskor is fehér füst jön a kipufogódon kifelé, akkor a hűtővíz bekerül valahol a hengerekhez. Ha kékes akkor olaj folyik be valahol.

Üdv ÉNRG

hali,

Köszi Laczy a tippet a hűtőről! Hol vatted  azt vagy neten rendelted? 

Üdv , Zoli

ÉnergieLaczy

oort: az oldalon megtalálható kovacsauto-/KA/nál szereztem, de ha jól látom most nincsen valamiért nekik. A pontos típusa: Nissens 62382A ha esetleg..............

Na  kellett nekem felnyitni a motorháztetőt :D a hűtőcső,ami a motorból megy a ventihez, na mind a 2 végén kiköpte a folyadékot,tiszta zöld genyó minden..... 2 dolog lehet: vagy a meleghatására engedett egy kicsit az a bilincs, ez esetben csere abára és leszarós... a cső nem öregedett el.... a parám a következő: elkézelhető valami olyan problematika, ami miatt ott túl nagy ott a nyomás? ezesetben ha aba bilincset rakok fel és jól meghúzom ,akkor  valahol máshol fog elszállni,ahol gyengébb.Nem értek az autókhoz.

Tom.

 Drága tezsvérem,
Ha nincs dugulás a hütőben, akkor a nyomás mindenhol egyforma a rendszerben, a hűtőközeg hőtágulása miatt megnövö nyosást a hűtősapka rugója állítja be egy értékre. Ha megoldod a tömítetlenséget, valószínüleg nem lesz gond.
Az hogy a motortól a hűtőhöz vezető cső esetén melyikre gondoltál, az attól függ hogy hol állsz... gondolom a felsö, visszavezető (termosztát oldali ) csöved ereszt .
Tom.

Tom.

hűtőkör dugulás álltalában a hűtöradiátorban szokott lenni, belesavanyodott fagyálló, stb... Melegítsd be a mocit, és tapizd végig a hűtőt belülröl (kipufogó csonk felöl, vigyázz a kézfejedre, nehogy eldisszipáljon belőle az élet..) hogy mindenhol kb egyforma meleg-e.
Amúgy tudom ajánlani a Tecsóban kapható párszáz forintos hűtőrendszer tisztító  adalékot . Az kimossa a rittyót.
Tom.
 

Hi,

Létezne az , hogy a nyomorult felső vízcső a radiátorhoz majdnem 6 ezer?

A termosztát meg 6-14 ezerig...terjed gyártótól függően.  Mazdához még soha nem vettem ilyeneket. Amúgy mi ez a bonyolítás a termosztáton? A kis kötyögős pöcök gondolom  a légtelenítés miatt van, de az a rogós szelepszerű mire kell?Valami túlnyomás leeresztóő bisz-basz?

 

 

üdv,  Zoli.......

xejbo

Én amikor venni akartam hűtéscsövet egész Mo.-on egy darab sem volt, sem Unix, sem Bárdi, sem Láng... sehol! Feladtam és "megtuningoltam" a gyári csövemet, egy másik olyan átmérőjű csővel!

 
Tom.

Csövet bontóbó, E.
Tom.

Tom.

Termosztát végletek :


499532 TH30688G1   GATES
Termosztát
Tömítéssel
Nincs 19462 FT

184461 1.880.354S   EPS-FACET
Termosztát
 
Nincs 2176 FT

Tom.

Tom.

Ez meg még van is raktáron:
184460   --> 2449 FT
Tom.

Hi,

Tom, ennek a termosztátnak nincs ott az a másik laprugós baszása. Akkor az mire jó?

 Ha lenne valami infó akkor azt megköszönném.

üdv mindenkinek  , Zoli.

Tom.

Termosztáton nemtom mi az a baszás, de az enyimébe mezei vagyon, oszt azzal is megyen...
Jaú, de izzesen beszéltem, mi ? A mindenit :)

Tom.

vareSz

2000 ft körül fizettem a  termosztátért  2 éve kb birnerbe..

Pe-pe

Üdv Mindenkinek!

Én nem rég tettem szert egy "Lantisra". Balszerencsémre el kezdett csepegni valami a motortérből. A kocsi alatt előszőr kis tócsák, majd az idő múlásával egyre nagyobbak keletkeztek. Mivel ezzel párhuzamosan a hűtővízem is drasztikusan fogyott, ezért nyilvánvaló volt, hogy a hűtővíz szökik. Sikerül nagyábol lokalizálni, hogy nem a hűtőradiátor ereszt, hanem a motortér környékéről jön a víz. Ott pedig egy dolog lehet úgy igazán hibás és az a vízpumpa.

 Úgygondöntöttem, hogy mivel a vezérműszíj is esedékes a cserére ezért egy füst alatt letudjuk mind két dolgot. Meg is vettem az alkatrészeket, de a vízpumpa típusa nem volt jó, mivel egy furat hiányzott az általam beszerzett pumpárol. A szerelő szerint azért mert légkondi is van a verdában.

 A vízpumpa cseréje után a csöpögés úgy néz ki meszünt.

Holnap megpróbálok felrakni pár képet a vezérműszíj cseréről illetve az ellhasznált vízpumpáról.

     
Mazda történelem
     
Bejelentkezés
Felhasználónév:
 Súgó Súgó
Jelszó:
HelpSúgó

 

 

Kijelentkezés Regisztráció

     
Idő
     
Számláló
Indulás: 2006-04-23
     
Kapcsolat, Vendégkönyv
     
Mazda Találkozók
     
Linkek


 
     
Eladó Alkatrészek
     
323F Alkatrészek


     
323F Témák
     
Tuning Verdák
     

MYBEAUTYSALON - AVON ÉRDEKESSÉGEK - MYBEAUTYSALON    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér - Nyilvántartás - Hirdetõtábla - Keresett karakterek    *****    a legnagyobb, a legerõsebb    *****    honor is my loyalty    *****    A Holnap Legendái sorozat magyar rajongói oldala. Tudj meg mindent a közelgõ új évadról és a sorozatról.    *****    Jelenleg nincs karakter-stop érvényben, azaz szabadon hozható bármely faj, bármilyen nembõl és bármely tájegységre -RPG    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    szerepjátk - rengeteg kanon és keresett karakter - izgalmas plotok - pörgõs közösség - FRPG    *****    Szerepjáték &#8211; Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Gyors lomtalanítás lakás, garázs, pince, padlás, nyaraló kipakolás kiürítés, elszállítással Somogy megyében.    *****    Lakás lomtalanítás Somogy megyében olcsón.    *****    Ayang, avagy milyen is az élet a világ másik felén    *****    Jótékonysági licit Aprajafalva mentett kutyusaiért! Gyertek! :)    *****    Jótákonysági licit! Gyertek, licitáljatok Aprajafalva mentett kutyusaiért!:)    *****    Diplomás asztrológustól: A nyárra való tekintettel. Horoszkóp + 3 éves elõrejelzés 2000 Ft. a konzultáció ingyenes!Katt!    *****    Szeretted a Trónok Harcát? Ha Westeros lenyûgözött, akkor Aneliath sem okozhat csalódást - Csatlakozz! FRPG    *****    Unalmas a nyár? Szeretnél kikapcsolódni? Az írás a véredben van? Szeretnéd kiélni a vágyaidat? - CSATLAKOZZ - FRPG    *****    SZEREPJÁTÉK - Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?    *****    A te szavazatodra is szükség van, kérlek szavazz a családi napos pályázatunkra. A fõoldalról a szövegre klikkelve...!